Assalamualaikum w.b.t
Selamat Hari Raya AidilAdha
Baru ada masa nak bukak belog.
Hopefully, masih belum terlambat la nak ucap selamat kan.
Raya haji tahun ni sangat-sangat sibuk.
Cuti seminggu pun dah tak macam cuti je.
Ada keje memanjang.
Tak menang tangan.
Memulanya kunun-kunun nak balik berehat, tapi takde maknanyer.
Pagi petang siang malam ada je orang panggil.
Hiperbola betul aku story. haha
Raya tahun ni buat nasi beriani, kuah dalca dan ayam goreng berempah.
First time blaja buat sendiri.
Tapi resepi dari Kak Nurul la.
Sebelum dia balik umah her PIL kat Segamat,
sempat la menuntut ilmu masakan dulu.
Takde la aku terkial-kial nak masak sorang-sorang kan.
Pagi raya menu nasi beriani.
Tengahari pulak giliran abang2 dan kakak2 pulak masak.
Tahun ni, Ku buat korban.
So, dapat la daging tulang.
Menu tengahari simple je.
Sup tulang gear box, daging bakar, daging goreng merah dan nasi putih.
Alhamdulillah la, menu pagi dah licin w/pun masak campak2 je.
Sup tu abang2 ipo yg masak.
TERBAIK !!
Lembu korban. Semangat ayahanda tarik tali. Abang Repu tukang sembelih. Yang tengah cekak pinggang tu Abg Ude (2pupu) |
Melapah time Home sweet home (purple) |
Aku la.
Kononnye diet.
Siang beraya, malam sambung kembali buat karipap.
Takde cuti-cuti bos cakap.
Jadinya, ni jelah cerita AidilAdha aku untuk tahun ni.
Takde motif.
haha
Lepas raya, kembali fokus pada bisnes.
Projek dengan Nuriy pun dah mula buat slow-slow.
Next entry la aku cite.
Kena siapkan menjahit dulu.
typing's off
1 comment:
Sedapnye, awk eh. :)
Post a Comment