29 January 2014

DIY- WEDDING PHOTOPROPS

Assalamualaikum w.b.t


Hari ni dah masuk 29 haribulan.
Tinggal lagi 2 hari sebelum majlis abang Gem.
Besok, inshaAllah balik palong timur.

Alhamdulillah.
Siap jugak photoprops untuk majlis bertandang abang Gem nanti.
Orang tengganu cakap kenduri sambut menantu.
Aku buat sendiri je.
Nak tempah tak sempat dah sebab Bik Uji lambat request nak benda alah nih.
So, nak senang, cepat dan jimat, DIY jer.. haha

Nak dipendekkan cerita, balik JB last week, terus gugel.
Sekarang kan dah senang. 
Hujung jari je.
Masalah rajin dengan tak jer.
Aku cari kat tenet je camne nak buat props2 bagai nih.
Dah tau, nanti keluar cari bahan-bahan jelah.
Maka, inilah hasilnya selepas seminggu bersengkang mata depan laptop.
ngeeee






Itu jelah aku mampu buat.
First trial.
Aku banyak gugel sana sini untuk rujukan.
Ada jugak props yang kita boleh print out terus dari tenet.
Macam mane buat, boleh klik kat SINI .
Aku punya cara simple je.

Print out words/designs yang korang nak dengan menggunakan glossy paper.
Then, gunting dan tampal kat kadbod paper. *optional
Letakkan batang lidi/aiskrim/chopstik kat props yang dah siap.
Finish.
*kalo taknak guna kadbod paper, boleh print pakai kertas yang
keras sikit n then laminate  sebelum gunting. (tahan lama n lagi cantik)

Aku pakai kadbod je sebab malas nak kuar pegi laminate kat kedai.
Jimat kos. *sigh
Ok lah.
Nak cite pasal wedding photoprops ni je.
Panjang berjela pulak jadi nya.
Selamat mencuba.

Untuk tempahan, boleh :
email, pm, dm, sms,wasep.
Harga boleh bincang. :-p





2 comments:

Anonymous said...

nice :)

Muhammad Taufiq said...

Hye, I'm a new blogger :) Salam perkenalan, Mohon singgah dan follow blog saya awksweetgitu.blogspot.com :)